PLENKOVIĆ "Ne obraćam pozornost na Hasanbegovićeve izjave"

Ivica Galovic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković posjetio je Okučane dan uoči obljetnice VRO Bljesak, izvještava N1. Naglasio je važnost projekta Slavonija i toga da se Slavoniji mora pomoći – sada.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer se kratko osvrnu na brojne slučajeve curenja informacija koji su zabilježeni proteklih mjeseci rekavši kako “očito brojni predstavnici medija imaju načine da dođu do saznanja koja ne bi trebala biti dostupna javnosti”.
Nije sigurnosni sektor jedini čije afere zaokupljaju pažnju javnosti. I resor zdravstva u posljednje vrijeme često je u cetru pažnje zbog brojnih propusta. Tražeći odgovornog za loše stanje u zdravstvu, prst javnosti sve češće upire u aktualnog ministra Milana Kujundžića. Na pitanje je li Kujundžić dobar ministar, premijer nije dao konkretan odgovor, ali rekao je, ipak, kako je ministrova zadaća – ona ključna. Spomenuo je slučaj u Obrovcu rekavši da je to “vrlo neobičan slučaj”, te da “nije bio svjestan da se takvo nešto zbiva”.
“Radimo na poboljšanju našeg zdravstvenog sustava i njegovoj održivosti, to je jedna od ključnih reformi za koju uvijek trebaju veći napori i sredstva, ali i više vremena. Nastavit ćemo raditi, a ministar Kujundžić ima ključnu zadaću da se bavi tim resorom.”

Europski izbori

Europski izbori su za nešto manje od mjesec dana, a anketa N1 televizije pokazala je da bi HDZ mogao odnijeti premoćnu pobjedu i osvojiti čak šest mandata. Ipak, lista vladajuće stranke, prema našoj anketi, imat će najmanji broj preferencijalnih glasova.
“Mi smo u kampanji, uvjeren sam da je HDZ kad je riječ o europskim temema na svim razinama izrazito kompetentan i verziran za sve europske teme. Imamo izvrsne kandidate i nije to tako mlada lista kako je pokušavaju prezentirati, ima izrazito iskusnih ljudi”, kaže premijer.
Izjave Zlatka Hasanbegovića koji ga je nazvao “Kardeljevim učenikom” i optužio da su upravo on i ministar policije Davor Božinović poslali policiju u prostorije Neovisnih za Hrvatsku, premijer nije htio komentirati.
“Ne znam, ne obraćam pozornost na te izjave”, rekao je.

Komentiraj