PLENKOVIĆ “Ne dopuštam hajku na ministra Kujundžića”

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je, nakon obilaska Centra za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama, dao izjavu za medije.

Zlatko Komadina predložio je da se lex Agrokor proširi i na brodogradilišta, a Plenković kaže kako je zanimljivo da pohvala lex Agrokora dolazi upravo iz redova SDP-a. “Ono što je važno glede Uljanika, Vlada je u potpunosti angažirana u pogledu programa restrukturiranja, Uljanik je dobio jamstva Vlade u siječnju. Dok smo mi tu, ministri Horvat i Marić zajedno s HBOR-om gledaju kako premostiti krizu likvidnosti. Dugoročno odgovornost je na upravi i strateškim partnerima”, rekao je Plenković, dodajući kako će Vlada napraviti sve kako bi se brodogradnja održala.

Na novinarsko pitanje ima li ministar zdravstva Milan Kujundžić njegovo povjerenje, odgovorio je: “Puno manje govorimo o uspješnim spašavanjima, nego o ovom jednom, nažalost, tragičnom slučaju, temeljito sam s ministrom prošao nalaze inspekcije Ministarstva i ne mogu reći da sam vidio neku objektivnu odgovornost koja bi dotaknula ministra. Želim da nakon što Zavod za sudsku medicinu donese cjelovito izvješće o uzrocima smrti, tad da govorimo o tom slučaju… Ministar Kujundžić radi svoj posao, kao premijer i čovjek ću raditi na tome da ne dopuštam hajku na ljude, u konkternom slučaju ministra, jer prema onome što sam vidio, za to nema razloga”, poručio je Plenković, kako prenosi N1.

Komentiraj