PLENKOVIĆ: “Nastavljamo kampanju do kraja”

HDZ će kampanju nastaviti do kraja, najavio je premijer Andrej Plenković u Otočcu.

N1 javlja kako je Plenković, odgovarajući na pitanje je li Hrvatska još sigurna s obzirom na porast zaraze, odgovorio kako je vlada “išla za tim da reaktivira gospodarstvo”. “Taj uspjeh je bio izvrstan. Ljudski je da su se i naši sugrađani opustili, tražit ćemo balans, jučerašnji sastanak Znanstvenog savjeta je bio izvrstan, većina zaraženih ima blage simptome, moramo biti odgovorni”, tvrdi Plenković.

Ne smatra problematičnim što će kasnije danas obići centar Zagreba jer bi se građani ondje zadržavali i bez obzira na njegov dolazak.

Na pitanje je li bilo pametnije da je nakon kontakata s oboljelim tenisačima otišao u samoizolaciju te bi li mu to pomoglo u kampanji, Plenković kaže:

“Neću komentirati poteze ljudi koji sami sebi propisuju kako se ponašaju. Moje je ponašanje odgovorno, konzultiram se sa stručnjacima, oni koji nisu epidemiolozi nemaju istu logiku. Preporučujem građanima da slušaju prave stručnjake, a ne specijaliste drugih medicinskih disciplina ili političare koji glume da su nadriliječnici. Nisam htio da najesen dovodimo Hrvatsku u poziciju neviđenih ustavnih konstrukcija, građani imaju pravo izabrati, ono što građani odluče, takav će biti put Hrvatske za budućnost. Naši programi su bolji od konkurenata, zato ćemo dobiti potporu”.

Premijer je dodao da nije komentirao karakter virusa, no da možemo konstatirati da nemamo težih oblika bolesti niti pacijente na respiratoru.

Komentiraj