Plenković: “Našli smo dobar model, broj cijepljenih raste”

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je da je Vlada pronašla dobar model poticanja cijepljenja dodajući kako je “zabilježen rast broja cijepljenih prvom dozom”.

“Zabilježen je rast broja cijepljenih prvom dozom, što je jako dobro. Razgovore s partnerima i sindikatima nastavit ćemo ovaj tjedan. Mislim da smo našli dobar model”, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Ima resora gdje je situacija iznad prosjeka. Riječ je o potporama, a ne o tome radi li netko u privatnom ili javnom sektoru i dinamiziranju procesa cijepljenja”, dodao je.

Plenković je istaknuo da je država stala iza radnika i poslodavaca i da su štitili radna mjesta te da nije riječ o vatrogasnim mjerama. “Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta u krizi bez presedana. Ako su vatogasne mjere nešto što se može prevesti na 11,7 milijardi kuna za plaće radnika u privatnom sektoru, za oprost 6 milijardi kuna poreza ili doprinosa, na davanje sredstava za likvidnost, sprječavanje ovrha… Mislim da su paket mjera plus gotovo pa liberalne epidemiološke mjere omogućile svima nama da prođemo kroz ovu krizu uz što manje frustracija. Danas imamo više zaposlenih nego 2019., uspjeli smo i da nemamo val stečajeva”, poručio je Plenković. “Malo koja druga zemlja je toliko napravila”, rekao je Plenković. “Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana. Nazivanje vatrogasnim mjerama je minimiziranje”, rekao je.

“Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani”, rekao je Plenković i dodao kako ugostitelju u tome igraju veliku ulogu.

Komentiraj