PLENKOVIĆ: “Napisi po stranim medijima nisu štetni za RH, jer je ta informacija neistinita”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je u Čakovcu odgovarao na novinarska pitanja.

Još je jednom komentirao svoj kontakt sa zaraženim prvim tenisačem svijeta, Novakom Đokovićem. “Vidjeli ste o kakvom je kontaktu riječ, to sam objasnio jučer. Da je bio takav kontakt koji bi se kvalificirao kao bliski kontakt, onda bih sigurno slijedio preporuke epidemiologa, a ne nadriliječnika iz oporbe koji imaju politički interes da stavljaju u eter ono što vi mene sada pitate”, rekao je Plenković.

Upitan hoće li mu to sve naštetiti, kaže da neće jer su, tvrdi, ‘ljudi ozbiljni i vide tko što radi’. Na pitanje hoće li se ponovno testirati na koronavirus, kaže da hoće ako bude potrebe. On sam, pak, ne vidi potrebu za ponovnim testiranjem.

Dodaje kako je predizborna kampanja HDZ-a već prilagođena okolnostima pandemije koronavirusa te kako nema potrebe za daljnjom prilagodbom. “ao što vidite, velikih skupova nema. Obilazimo cijelu Hrvatsku, ne samo ja kao predsjednik stranke, nego i naši kandidati na listama”, kazao je.

Poručio je i da ne postoji mogućnost odgode parlamentarnih izbora. “Mi smo tu prije svega radi građana. Naša Vlada je – i to odgovorno tvrdim – pobijedila Covid u prvom valu. I to smo napravili tako da smo danas među tri zemlje EU-a s najmanje novozaraženih i aktivnih slučajeva. Ako Francuska koja ima drugi krug lokalnih izbora održava svoje izbore 28. lipnja, sada za koji dan, a ima po danu više od 500 novih slučajeva. Ta tema je sasvim u okvirima i puno bolja nego primjerice u toj zemlji”, kazao je Plenković.

Na novinarsko pitanje jesu li, primjerice, napisi u stranim medijima kako premijer ne želi u samoizolaciju štetni po Hrvatsku kaže: “Nisu štetni za Hrvatsku jer je ta informacija neistinita. Mi smo se ponašali odgovorno sve ovo vrijeme, a tako se ponašamo i sada”, kaže premijer i dodaje kako definicija o tome kako kontakt kraći od 15 minuta nije bliski cijelo vrijeme stoji na stranicama HZJZ-a, prenosi N1.

Komentiraj