PLENKOVIĆ NAKON UŽEG KABINETA VLADE: “Ovo su tri važne teme danas”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je komentirao sjednicu užeg kabineta vlade, navodeći da su danas važne tri točke.

“Tri točke mi se čine relevantne: prva je pozitivan dojam Europske banke obnove i razvoja, oni su prognozirali dosta manji pad BDP-a. Također, ohrabruje njihova procjena rasta dogodine. Pad sedam posto i onda odmah rast od šest posto. Očekujem da ćemo i nastaviti s njima kvalitetnu suradnju.

Druga tema je važna, to su dokumenti koje je usvojila EK, a odnose se na turizam i promet. Na inicijativu Hrvatske otvorena je rasprava, EK je izašla s dokumentom što da radimo u kontekstu slabljenja pandemije. Ministar Cappelli će odmah organizirati novi sastanak ministara turizma na razini EU kako bi se dogovorili za operativnu provedbu. Za Hrvatsku je bitno da idemo prema cilju da što je više moguće reaktiviramo gospodarstvo.

Treća tema je Zakon o obnovi Grada Zagreba. Danas ili sutra najkasnije krenut će u javnu raspravu Nacrt zakona. Naš je cilj da taj zakon prođe normalnu i ozbiljnu javnu raspravu i da kroz tu javnu raspravu budemo otvoreni za sugestije. Nastavno na odluku od prošlog tjedna gdje smo rekli da smo kroz rebalans osigurali 140 milijuna kuna gdje ćemo onima koji su pogođeni osigurati sredstva, mi krećemo s inicijativom da za sve one koji su van svojih kuća osiguramo plaćanje najamnine”, rekao je novinarima.

Dodao je da će se sutra popodne sastati predstavnici parlamentarne većine, a pričat će se o raspuštanju Sabora.

Komentiraj