PLENKOVIĆ NAKON SASTANKA “Vrlo sam zadovoljan i nadam se dogovoru do petka”

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Šesti krug pregovora između HDZ-a i Mosta o sastavljanju nove Vlade održan je u srijedu u središnjici HDZ-a. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uoči današnjih pregovora najavio je kako bi sporazum mogao biti postignut već danas ili sutra, ali čini se kako će se to ipak još malo odužiti.

Nakon sastanka Plenković je rekao kako se razgovaralo i ustroju Vlade u podjeli resora. “Blizu smo konačnog dogovora. U iduća dva dana rješenja će se predstaviti tijelima obiju stranaka. Vrlo sam zadovoljan i nadam se dogovoru do petka”, kazao je, prenosi HRT.

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je kako se raspravljalo i prijedlozima, te kako će na Nacionalnom vijeću Mosta biti ‘zanimljivo’. “Nadam se da ćemo postići dogovor”, rekao je Petrov.

Plenković je potvrdio ranije da je na stolu mjesto predsjednika Sabora od kojeg Most ne odustaje, jer se u prijašnjoj koaliciji žalio da mu partner blokira bitne zakonske prijedloge. Ipak, za mjesto predsjednika Sabora navodno su spremni odustati od jednog ministarstva, te umjesto pet dobiti četiri.

Plenković ističe kako je za vrijeme pregovora uspio i bolje upoznati članove Mosta, te kako su već izgradili stupanj suradnje i povjerenja, koji je ‘na vrlo solidnim temeljima’. “Moj cilj ostaje da u ponedjeljak na konzultacijama kod predsjednice imam potrebnih 76 potpisa i da nakon toga poičnemo s formiranjem vlade do prve sjednice Sabora”, zaključio je Plenković.

Komentiraj