PLENKOVIĆ: “Najvažnije je da učitelji razumiju cjelinu ponude, sadržaj ispred forme”

Premijer Andrej Plenković u srijedu je, uoči početka ‘Aktualnog prijepodneva’ u Saboru, komentirao jučerašnju ponudu Vlade obrazovnim sindikatima.

“Imali smo jako dobre razgovore. Paket je cjelovit i dobro osmišljen i važno je da to čuju naši učitelji i nastavnici”, kazao je premijer Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade je rekao i da će Vlada, sindikati i vanjska institucija “ispraviti nepravde i nelogičnosti koji postuje u uredbi o koeficijentima složenosti poslova s ciljem da se usvoji odmah nakon idućih izbora i da imamo jasno definiran sustav plaća u državnom i javnom sektoru. Pritom idemo i s povećanjem božićnice, regresa, dara za djecu i povećanja otpremnine. Kad akumuliramo ovih 10,4 posto u 2020. s dosad 11,49 povećanja, to će biti povećanje plaće za učitelje i profesore u našem mandatu od 23,1 posto”.

Naglasio je kako smatra da su nakon jučerašnjeg ‘vrlo dobrog ssstanka’ postigli visok sztupanj međusobnog razmumijevanja “Kod svakog dogovora treba pokušati postići kvalitetan i zdrav kompromis. Najvažnije je da naši učitelji i nastavnici razumiju cjelinu ove ponude, sadržaj ispred forme, to je vrlo važno”, rekao je Plenković.

Vlada ponudila 10,4 posto povećanje plaća, sindikati o ponudi odlučuju na referendumu

Komentiraj