PLENKOVIĆ: “Najvažnije je da su djeca danas u školi”

Premijer Andrej Plenković u utorak je sudjelovao na svečanom obilježavanju 3. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Komentirao je jučerašnji dogovor Vlade i sindikata, kojim se završio štrajk u osnovnim i srednjim školama, nakon 36 dana.

Na novinarsko pitanje očekuje li sad navalu zahtjeva ostalih sindikata, Plenković kaže: “Mislim da je prvo i najvažnije da su djeca danas u školi, to je odgovornost Vlade i moja odgovornost da se normalizira sustav obrazovanja i to je najvažnija poruka”.

Istaknuo je da se radi o kompromisnom rješenju, kad je u pitanju financijska održivost, te da će i s drugim sindikatima razgovarati.

“Ovakav sustav plaća kakav imamo danas je po nizu osnova što nepravedan, što nelogičan i on zahtijeva cjelovito analiziranje, razmatranje”, rekao je novinarima i ponovio da je riješena situacija sa sindikatima odgoja i obrazovanja, a da dolaze i druge koje će riješiti. Što se tiče sektora zdravstva, Plenković je rekao da misli da imaju neka rješenja te kako će se s njima sastati danas.

Nije odgovorio ima li ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak njegovo povjerenje te hoće li je braniti u slučaju da oporba pokrene postupak njezina opoziva.

Što se tiče odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je danas donijelo odluku da neće pokrenuti postupak protiv njega i drugih dužnosnika zbog putovanja u Helsinki i to zbog nedostatka dokumentacije, Plenković je rekao da u tome nema ništa sporno. “Mi kao Vlada ne vidimo niti jedan logični, valjan razlog da je to uopće predmet interesa Povjerenstva i gotovo”, zaključio je Plenković.

Komentiraj