Vlada će na današnjoj sjednici raspravljati o konačnom prijedlogu Zakona o žičarama te o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Na dnevnom redu je i prijedlog Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora i prijedlog odluke o određivanju Referentnog centra za more.

Na početku sjednice predsjednik Vlade Andrej Plenković kratko se osvrnuo na izbore u BiH, sastanak s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Plenković je podsjetio na godišnje izvješće koje je jučer iznio u Saboru.

“Mislim da smo poslali cjelovite poruke onoga što radimo, izdvojili smo postignuća i smjer djelovanja u budućnosti. Mislim da je ozbiljnost pristupa i cjelovitost informacija koje smo dali zastupnicima dobar način predstavljanja onoga što radimo”, rekao je Plenković.

Naglasio je kako će se tijekom poslijepodneva sastati s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom te raspravljati o stanju u brodogradnji. U svom neuobičajeno kratkom uvodnom govoru Plenković nije komentirao aktualne ‘goruće teme’, prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj