Plenković najavio nove mjere zapošljavanja

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković pohvalio se, nakon sastanka EU čelnika na Malti, izdavanjem obveznica na domaćem tržištu u vrijednosti od 8,5 milijardi kuna iznimno povoljnim uvjetima.

“Mislim da je to nastavak vrlo kvalitetnog gospodarskog i fiskalnog konteksta, i u smislu pokazatelja, i u smislu aktivnosti Vlade. Ministarstvo financija danas je izdalo nove obveznice pod najboljim uvjetima u zadnjih nekoliko godina.
To je još jedna poruka da institucionalni investitori, banke, osiguravajuća društva i mirovinski fondovi, a riječ je o domaćim investitorima u cijelosti, jako dobro gledaju na politiku koju vodimo kada je riječ o javnim financijama, državnom proračunu, rastu BDP-a, smanjenju nezaposlenosti, rastu industrijske proizvodnje i trgovine, pozitivnim porukama kreditnih agencija. Gospodarski kontekst je važan”, kazao je predsjednik Vlade. Najavio je i aktivne mjere zapošljavanja.

“Hrvatska treba posla, moramo se s tim problemom pozabaviti kao jednom od ključnih zadaća. Razgovarao sam s ministrom Čorićem i od ožujka idemo s novim programom. U prvi plan će doći ono što je bitno za Hrvatsku, a to je zaposlenost i kvalitetniji standard života svih naših građana”, poručio je Plenković.

Komentiraj