U Zagrebu se na redovitoj izbornoj skupštini utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” u subotu okupilo oko 300 sudionika, a na skupštini je bio nazočan i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo kao je važno prisjetiti se svih postignuća stranke, iskazati zahvalnost  utemeljitelju i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na uspostavi hrvatske države te poručio da u HDZ-u ima mjesta za sve.

“HDZ ima ključnu ulogu u hrvatskom društvenom i političkom životu i odgovornost za budućnost Hrvatske”, rekao je Plenković

Podsjetio je na ulogu HDZ-a i u obrani od velikosrpske Miloševićeve agresije i stvaranju moderne hrvatske države.

Posebnu zahvalu uputio je svim hrvatskim braniteljima na obrani i doprinosu hrvatskoj samostalnosti.

Ulogu utemeljitelja HDZ-a ocijenio je jako važnom rekavši da je njihov rad integriran u rad stranke.

“U posljednjih nekoliko mjeseci pokazali smo da imamo snagu i zajedništvo, da poštujemo različitosti u mišljenjima unutar stranke koja dobiva povjerenja birača s kvalitetnim programom i ljudima i ostvaruje ciljeve na dobrobit hrvatskog društva. Pred nama su brojni veliki izazovi i idemo vrlo ambiciozno prema lokalnim izborima”, poručio je Plenković.

“U HDZ-u ima mjesta za sve i biti će”, naglasio je. Izrazio je uvjerenje u otvorenu i kontinuiranju suradnju te dodao da svatko u HDZ-u može dati svoj doprinos.

Komentiraj