PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE: “Prihvatit ćemo sve zahtjeve Inicijative 67 je previše”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, na početku sjednice Vlade, održao uvodni govor u kojem je komentirao aktualne događaje u zemlji.

O ‘Aktualnom prijepodnevnu’ u Saboru rekao je kako je ‘dobro prošlo’. “Ovakve prigode su još jedna šansa da istaknemo postignuća koja smo ostvarili u resorima”, rekao je i dodao kako je Sabor izvijestio i o sjednicama Europskog vijeća. “U jednoj godini smo pozicionirali nekoliko naših dužnosnica na mjesta”, kazao je Plenković i čestitao Dan hrvatske ratne mornarice.

Komentirao je još jednom slučaj Duhaček kazavši da očekuje izvješće. “Sloboda govora i sloboda medija su temelj svakog demokratskog društva, moramo ustrajati na visokim demokratskim standardima”, kazao je Plenković i ponovio kako s posebnim obzirom treba pristupati novinarima.

Podsjetio je da je u razgovoru sa sindikatima parafiran novi granski ugovor u zdravstvu. “Nastavljmo dijalog sa sindikatima školstva i pokušavamo riješiti sva pitanja koja su u cilju unapređenja standarda”, rekao je.

Plenković je progovorio i o mirovinskoj reformi. “Znate da smo krenuli u cjelovitu reformu i mislimo da je to jedna od važnih strukturnih reformi koju smo pokrenuli u mandatu naše Vlade. Vidjeli ste da su je prepoznali i pozdravi analitičari agencija za kreditni rejting. Ovom reformom mirovinski sustav je cjelovito unaprijeđen. Otklonjene su uočene nejednakosti, tom reformom vodili smo računa da nijedna skupina osiguranika ne bude oštećena”, naglasio je Plenković, podsjetivši i da su se mirovine povećale.

Dodao je kako su svim osiguranicima omogućili pravo izbora kakvu će mirovinu primati te uključivanje u tržište rada i primanje pune mirovine. “Ukinuli smo i ulaznu nakandu za 3. stup, a mlade potičemo na mirovinsku štednju”, naglasio je.

Dotaknuo se premijer i inicijative ’67 je previše’. “Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku – čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cjelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju”, poručio je premijer.

Komentiraj