Miranda Cikotic/PIXSELL

Plenković: Na Pantovčak idem s više od 90 potpisa potpore

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će tijekom jutra dobiti potpise potpore od zastupnika Mosta, izrazivši uvjerenje da će na podnevni sastanak u Uredu predsjednice na Pantovčaku doći s više od 90 potpisa potpore za sastavljanje Vlade u kojoj će, najavio je, biti više žena.

“Tijekom jutra stižu potpisi iz Mosta i na Pantovčak ću ići s više od 90 potpisa”, izjavio je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan kada stižu potpisi iz Mosta te s koliko njih će ići kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Vezano uz proceduru koja se očekuje nakon petka popodne, za kada je predsjednica sazvala konstituirajuću sjednicu Sabora, kazao je kako će se ovoga tjedna dogovoriti kakva će biti dinamika daljnjeg tijeka saborske sjednice, jer u petak treba donijeti niz bitnih formalno-pravnih odluka, a nakon toga dolazi vikend. Drži i da bi se sjednica Sabora mogla nastaviti već u ponedjeljak.

Na pitanje kada počinju razgovori o budućim ministrima, odgovorio je da će o tome razgovarati već od “danas, sutra i sve ove dane”. Plenković je najavio i da će u novoj Vladi, suprotno medijskim nagađanjima, biti i više žena. “Bit će više žena. Žalostim se takvim procjenama da ih ne bi bilo. To ne bih bio ja kada u Vladi ne bi bilo barem nekoliko kolegica”, odgovorio je na novinarski upit.

Upitan hoće li po novom Ovršnom zakonu od ovrhe biti zaštićena jedina nekretnina, predsjednik HDZ-a kazao je kako se na njegovu prijedlogu još uvijek usuglašavaju stručnjaci i nadležno ministarstvo.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je novinarima kako će predsjednik HDZ-a s minimalno 91-im potpisom potpore otići kod predsjednice Republike. Najavio je da će u petak na konstituirajućoj sjednici Sabora, nakon izbora predsjednika parlamenta, biti doneseno nekoliko zakona vezanih uz ustrojstvo Vlade te zakoni koje je u svojim točkama predložio Most. Drži i da će ministri i novi premijer u Saboru biti potvrđeni početkom idućeg tjedna.

Komentiraj