PLENKOVIĆ “Moramo otočanima pružiti ruku”

Ivo Cagalj/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade koja se u petak održala na Hvaru odgovorao je na novinarska pitanja. Uvjeren je da će odluke koje je Vlada donijela na Hvaru pridonijeti revitalizaciji i razvoju otoka, te da će Zakon o otocima koji je upućen u Sabor dobiti potporu, javlja N1.

Na pitanje kada će ljudi na otocima početi osjećati benefite današnjih odluka Vlade odgovorio je: “Vrlo skoro.”

“Moramo dati i pružiti ruku otočanima, to je smisao ove sjednice”, kaže premijer.

Što se tiče prometne povezanosti otoka, premijer kaže kako su “nove katamaranske linije između Splita i Hvara produljile sezonu na Hvaru”. “Svi daju doprinos da otoci budu povezani, ali i da se osigura financijska isplativost”, kaže.

Na pitanje o pismu kojim su hrvatski europarlamentarci reagirali na stanje u Bosni i Hercegovini nakon izbora, kaže kako je “poruka u cijelosti kompatibilna s onim što sam govorio na Europskom vijeću”.

“Ovo pismo treba dodatno senzibilizirati čelnike europskih institucija. Nije poanta Daytonskog sporazuma da njegove odredbe budu izigrane”, kaže Plenković.

Govoreći o mogućem posjetu Željka Komšića, čiji je izbor za hrvatskog člana predsjedništva uzburkao javnost, kaže: “On je član Predsjedništva. Njegova glavna sugovornica je predsjednica. Nismo o tome još razgovarali.”

Ne zna se kad je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, kaže.

Po pitanju reakcija iz Bruxellesa na stanje na GP Maljevac i situaciju s migrantima, premijer kaže kako je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u dnevnom kontaktu s europskim povjerenikom Dimitrisom Avramopoulosom.

Komentiraj