Plenković: “Moj stav o Zoranu Mamiću? Pročitajte priopćenje Ministarstva pravosuđa”

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako se slaže s priopćenjem Ministarstva pravosuđa i uprave, koje je državno odvjetništvo i sud optužilo da su Zoranu Mamiću mogli izreći mjeru opreza da ne napusti zemlju, prenio je RTL.

Ministarstvo optužuje DORH i sud: “Mogli su tražiti i izreći mjeru opreza Mamiću”

“Što se tiče tog sliučaja, vidite da je Ministarstvo pravosuđa već dalo jedno priopćenje”, kazao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Zamolio je medije da obavijeste javnost o sadržaju tog priopćenja. Dodao je kako se slaže s tim priopćenjem te kako je vrlo jasno. “Moj politički stav je sadržan u tom priopćenju.”

“Što se tiče odnosa s BiH-a, čim Ministarstvo pravosuđa zaprimi bilo kakve informacije, onda će reagirati s postojećim bilateralnim ugovorima.”

Govorio je i o lokalnim izborima te najavio je da će građanima uputiti pismo, “a naravnom i članicama i članovima HDZ-a”. “Utvrdili smo još jednom sve naše kandidate i kandidatkinje za županice odnosno župane. Po prvi put u povijesti imamo tri kandidatkinje za županice, u Požeško-slavonskoj, Karlovačkoj i Istarskoj županiji”, pohvalio se Plenković.

Naglasio je kako će nastojati da rezultat ovih izbora bude na trrgu njihove temeljne politike protekle četiri godine “gdje smo po prvi put uspostavili sustavan dijalog sa svim županima, udrugom gradova, Hrvatskom zajednicom županija, gdje smo učinili ogromne iskorake u pogledu funkcionale decentralizacije pri čemu želim izdvojiti integraciju ranijih ureda državne uprave koji su postojali u županijama, sa županijama kao i kroz drugi niz zakona.”

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]