HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

PLENKOVIĆ “Mogli su ministri MOST-a danas biti kreativni, izaći van, zapaliti cigaretu…”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Dnevniku N1 televizije otkrio kako nije očekivao da će se naći u ovakvoj situaciji napominjući kako je HDZ nakon izbora konsenzualno odabrao Most.

“Ja sam bio nov, ali – mislim da smo napravili dobar program i imali Vladu u kojoj su ministri MOST-a imali jednak tretman kao i ostali, kao HDZ-ovi ministri. Imali su svoju slobodu i ono što je bilo danas – onaj tko je iskazao nepovjerenje prema timu Vlade, ako oni kažu da su protiv toga da odbijemo inicijativu oporbe, pa onda u bilo kakvom sustavu da nemate povjerenja…”, istaknuo je Plenković.

Kazao je i kako je prije nekoliko dana predsjedniku Sabora i čelniku Mosta Boži Petrovu rekao kako suradnja ne može biti ovakva ako njegovi ministri budu protiv Marića. Dodao je da nije znao što će napraviti ministri Mosta.

“Neodrživo je da partner jednom bude suzdržan, drugi put protiv. Mogli su ministri MOST-a danas biti kreativni, izaći van, zapaliti cigaretu ako puše, na balkon, poslati državne tajnike”, rekao je Plenković.

Dodao je da se Mostovci moraju ponašati kao ozbiljni ljudi s poslovnom sposobnošću. “Ako ste razriješeni, onda ne možete obavljati svoj posao. Kad ne budem više šef Vlade, ja sigurno neću sjediti ovdje s vama”, objasnio je.

O novim ministrima, kaže, nisu još razgovarali već sada rade na slaganju većine.

Komentiraj