Plenković: “Mjere produžene, moguće su nove, a od sutra opet presice Stožera”

Stožer civilne zaštite produžio je postojeće mjere, a moguće su i nove. Također, od sutra će stožer ponedjeljkom, srijedom i petkom opet održavati konferencije za novinare, objavio je premijer Andrej Plenković.

On se u Vladi sastao s članovima Stožera civilne zaštite, a poslije sastanka je izjavio kako je bila riječ o redovitom sastanku. “Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je ozbiljna”, rekao je premijer nakon sastanka.

”Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere. Razmatraju se eventualne nove mjere koje bi mogle ići u smjeru eventualnih konzultacija s ministrom obrazovanja oko online nastave na Sveučilištima i mjere je koje se odnose na mogućnosti rada od kuće”, rekao je premijer. Dodao je da je zdravstveni sustav u stanju izdržati pritisak epidemije.

“Razmotrit će se i preporuke za rad od doma”, dodao je premijer i rekao i kako stožer kreće s redovnim pressicama, koje će biti ponedjeljkom, srijedom i petkom.

“Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere, a razmatrat će se nove mjere”, rekao je premijer. Dodao je da je zdravstveni sustav u stanju izdržati pritisak epidemije.

Komentirao je i situaciju u KB-u Dubrava i rekao da je obaviješten o posljednjem nestanku struje “Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to dovede u red”, kaže Plenković.

Otkrio je i je li se razgovaralo o ograničavanju radnog vremena rekavši da pojedine županije “mogu uvoditi sve što smatraju primjerenim, u dogovoru s Nacionalnim stožerom”. “Kada je riječ o Zagrebu, vidimo da je u ovom trenutku krivulja u padu”, dodao je.

Kada je riječ o projekcijama mogućih brojki, Plenković kaže da na tome rade stručnjaci. “Ne kanim, niti itko od nas kani, spekulirati s brojevima. Vidite i sami da smo i danas u situaciji da imamo najveći broj preminulih i važno je da se ovim mjerama smanji zaraza”, odgovorio je premijer.

 

Komentiraj