Plenković: “Milanovićevo taktiziranje pismima je dječja igra”

“Dječjom igrom” i “ničin izazvanim performansom na jednom tehničkom pitanju” nazvao je premijer Andrej Plenković “taktiziranje” predsjednika Republike “o tome tko je kome napisao dopis”.

“Svjedočimo novome sportu koji se zove ‘Twiiter pisma'”, ironizirao je Plenković kada su ga novinari u četvrtak tražili komentar prepiske s predsjednikom o sazivanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS). “Sve što se napiše, odmah se objavljuje. Pismo predsjednika sam vidio prije u medijima nego što sam ga dobio na stol”, kazao je Plenković, a prenio HRT.

“Premijer sam više od 4 godine. Imali smo otprilike dvije sjednice VNS-a godišnje, a s aktualnim predsjednikom jednu. Gledali smo je li bilo kakve korespondencije s bivšom predsjednicom oko dogovora ovakvih sastanaka. Nema je. Nisam poslao nijedno pismo vezano za ovo niti ću to raditi dalje. Ono što ću rado potpisati s predsjednikom je poziv koji ćemo uputiti drugim članovima VNS-a kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu sjednice VNS-a”, kazao je Plenković, dodajući da će ‘Twitter korespondenciju’ i dalje voditi predstojnik njegova ureda Zvonimir Frka Petešić s predstojnikom ureda predsjednika Orsatom Miljenićem.

Plenković tvrdi kako je “osnovni razlog prpošnosti” Zorana Milanovića “tema Janafa” koja je inicirala” “svu eksploziju komentara predsjednika”.

Komentiraj