Plenković: “Milanovićeve objave su talog društvenih mreža”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je u Osijeku dao izjavu za medije.

Potvrdio je da je župan Ivan Anušić pozitivan na koronavirus.

“Praktički desetak minuta nakon početka sastanka župan je saznao da je pozitivan. On je odmah napustio sastanak, a mi smo ga dovršili”, rekao je i dodao kako se nije rukovao sa županom te će empidemiolozi odlučiti treba li ići u izolaciju.

Potom je komentirao predsjednika Zorana Milanovića.

“Milanović nastavlja sa salvom uvreda, još jednom ću reći on je izašao iz okvira normalnog ponašanja predsjednika. On je teško pravno poražen i nije mi jasno što radi”, rekao je Plenković i dodao da su ‘Milanovićeve objave talog društvenih mreža’.

“Ono što je zastrašujuće i frapantno, objasnit ću sada, kada sam rekao talog društvenih mreža, vidim da to ni on i ni ovi jataci iz Mosta ne razumiju, za mene je to mržnja koja se razvija i truje društvo. Milanovićeve objave su talog društvenih mreža, ono što on piše je govor mržnje. Bit ću eksplicitan. On je zacrtao metu na Pupovca, što je Pupovac jutros u radijskoj emisiji potvrdio. To je sramotno. Ovo što proživljavamo je drskost i sramota”, rekao je Plenković.

Pozvao je Joška Klisovića i Orsata Miljenića da kažu slažu li se “s crtanjem mete predsjedniku SDSS-a od strane predsjednika Republike”. Mislimo li se se probudiiti iz ovog svega ili ćemo samo reći ‘on je takav’. Malo smo postali previše tolerantni”, dodao je.

“Može on lupati štogod hoće, ali naići će na otpor nas koji imamo zdrav razum”, istaknuo je predsjednik Vlade.

U utorak je objavljeno da je najveća hrvatska veledrogerija obustavila isporuku lijekova bolnicama, a Plenković kaže: “Situacija je uobičajena. Uvijek uoči izbora veledrogerije kreću tražiti sredstva. Razgovarat će se s njima”.

Osvrnuo se i na Milanovićevu tvrdnju o opozivu te da se premijer sakrio iza Mosta. “Znate da sam odgovarao na pitanja, ja sam odgovorio u varijanti da ako se ovakvo divljaštvo nastavi da se o tome može razgovarati. Cijelu temu je samoionicijativno pokrenuo Šeks i to je sve. Bilo bi bolje da kaže profesorici Đurđević tko je bio njegov prvi izbor za čelno mjesto Vrhovnog suda prije nego što joj priušti ono što joj kani priuštiti sad. Ja znam tko je ta osoba, ali neka on kaže tko je ta osoba”, rekao je Plenković.

Na novinarsko pitanje o optužnici vezanoj za Agrokor Plenković je odgovorio da je podizanje optužnice pitanje za DORH. Komentirao je i prodaju Leda. “Prvo da komentiram transakciju vezanu uz Ledo, mislim da je to pozitivan impuls za hrvatski brend i njegovo jače pozicioniranje na europskom i globalnom tržištu. Reagirali smo pravovremeno, održali kompaniju, dobavljače, kompanija funkcionira i ovo je put ka funkcioniranju kompanije na tržišnim osnovama”, rekao je premijer.

Te kompanije, kazao je, neće nigdje otići. “Bilo bi dobro da, kada se o tome razgovara, da se ipak kažu činjenice. Činjenice da je vlasnička struktura Fortenova danas ogledalo vjerovnika kojima bivši vlasnik nije bio u stanju isplaćivati svoje kredite. Nije vlada ta koja je utjecala na vlasničku strukturu kompanije danas nego onaj tko se zaduživao prije i nije mogao servisirati te obveze”, rekao je.

Premijer Plenković u utorak je sudjelovao na svečanom otvorenju osječkog Putničkog pristaništa na Dravi. Plenković će nazočiti i svečanom uručenju ugovora iz Programa ruralnog razvoja u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije. Nakon toga će u Vukovaru obići silos i pretovarnu luku tvrtke VUPIK plus d.o.o.te se sastati s predstavnicima tvrtke VUPIK plus d.o.o.

Komentiraj