Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PLENKOVIĆ “Među članicama EU BiH nema većeg saveznika od RH”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je kjoimentirao rezultate izbora u Bosni i Hercegovini.

“Podržavam održavanje općih izbora, čestitam svima koji su izabrani na različite funkcije. Žao mi je da se i ovaj put ponovio scenarij koji smo već vidjeli. Ponovno smo se zahvaljujući pravnom okviru doveli u situaciju da pripadnici jednog konstitutivnog naroda na teritoriju Fedearcije biraju predstavnika drugom, odnosno hrvatskom narodu. Mislim da to nije dobro, da je cilj svih u BiH da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju dobro, da su privrženi za njihovu domovinu, a to je BiH”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Premijer smatra da je Dragan Čović odradio dobar posao i da je za to trebao biti nagrađen. “Mi ćemo nastaviti suradnju s institucijama BiH, gajiti dobre i kvalitetne odnose, ali se isto tako zalagati za princip konstituvinosti svih naroda, posebice Hrvata koji su najmalobrojniji, kojima ovakav scenarij kakav smo vidjeli noćas nije dobar. Niti je po meni dobar za BiH”, poručio je.

“BiH je nama susjedna zemlja, puno nas veže, svi naši potezi, posebno ove Vlade, bili su vrlo priajteljski. Podupiremo BiH više nego bilo koja druga članica Europske unije. Većeg, iskrenijeg saveznika među članicama EU BiH sigurno nema”, zaključio je Plenković.

Komentiraj