Plenković Mariji Selak Raspudić: “Vi ste najveća obožavateljica Milanovića”

Hrvatski sabor u srijedu je ‘aktualnim prijepodnevom’ počeo je redovito proljetno zasjedanje i 10. sjednicu.

“Neću vas pitati je li vas se grlo osušilo jer ste trebali nazvati Usrulu Von der Leyen ili vam se ne javlja. Da imate ikakav utjecaj u EU, nešto biste poduzeli. Neću vas pitati zašto naričete o tome da vaši intervju nisu dovoljno popraćeni u medijima. Neću vas pitati zašto je Markov trg još uvijek ograđen jer ste samo vi vidjeli ugrozu terorizma. Neću vas ni pitati za stalno mijenjanje šešira Pupovca, da vam to smeta raskinule bi koaliciji. Zato ću vas samo pitati – koliko se smanjio broj zaposlenih u državnoj i javnoj upravi i čime taj broj opravdate”, rekla je zastupnica Mostta marija Selak Raspudić premijeru Andreju Plenkoviću.

“Prvo vam čestitam, želim vam svako dobro. Pratimo, ne gledamo samo vlastite intervjua. Prvo ću omiljenu tezu Mosta, a to je proglašavanje naše koalicije hrvatsko-srpskom. Vi kao glavna obožavateljica Milanovića, vi kao i Bulj šutite kad se Milanović bratimi s Dodikom. Tišina. Gromoglasna tišina Mostovaca. Zero. Niste jedini”, rekao joj je Plenkvić.

Dodao je da je Hrvatska respektabilna članica EU-a, ima na raspolaganju 25 milijardi, većinom bespovratno. “To je sigurno zasluga Mosta. Što se tiče utjecaja, to ćemo vidjeti”, dodao je.

“Što se tiče broja zaposlenih, vjerojatno ih ima više, pitat ću to Malenicu, ali ako ih ima zaposlenih, zaspolenih da država bude bolja i učinkovitija”, zaključio je premijer.

Saborska zastupnica odgovorila mu je: “Budući da najbolje razumijete jezik holivudskih blockbustera reći ću vam ovo. Don’t look down. Pardon. Don’t look up, Plenkoviću, look down”.

Komentiraj