Screenshot/Vlada Twitter

PLENKOVIĆ “Mađarska je spremna na dogovor o otkupu dionica MOL-a”

Premijer Andrej Plenković u utorak je, nakon sastanka s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Budimpešti, dao izjavu za medije.

“Bila je ovo prigoda da razgovaramo o svim zajedničkim temama Hrvatske i Mađarske. Razgovarali smo o mađarskoj manjini u Hrvatskoj i hrvatskoj u Mađarskoj, o prometnoj povezanosti dvije zemlje, da se mostovi na Dravi obnavljaju, o energetskoj suradnji, o prometnim koridorima – prije svega o koridoru VC. Mađarska i Hrvatske važne su i u smislu trgovinske razmjene, povećana je ta razmjena, investicije su preko 2 milijarde eura”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Dodao je kako je i otvoreno pitanje Ine i Mola, te naglasio kako je Mađarska spremna da dođe do dogovora o otkupu Ininih dionica koje su u vlasništvu mađarskog MOL-a.

Hrvatski premijer naglasio je i da će Mađarska podržati Hrvatsku u ulasku u OECD. “Važno je da nastavimo dijalog s OECD-om, to je jedina preostala međunarodna organizacija u koju Hrvatska još treba ući”, poručio je Plenković, koji u Budimpešti sudjeluje na 6. sastanku šefova vlada zemalja središnje i istočne Europe i Kine, takozvanom Summitu 16+1.

Komentiraj