Plenković komentirao proširenje istrage protiv Rimac, Beroš kaže da stanje s koronom nije dobro

 

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade komentirao je aktualne događaje.

Kazao je da su održali sastanak Znanstvenog savjeta na kojem su sagledali sve aspekte epidemije te zaključili kako treba bolje koristiti resurse lokalnih stožera. “Element osobne odgovornosti i dalje je najbitniji”, kazao je premijer.

O proširenju istrage protiv Josipe Rimac Plenković je rekao: “Tu se govori o istrazi za 18 okrivljenika. Mi podržavamo rad DORH-a, Uskoka, Pnuskoka i očekujemo da daljnji postupci se provedu temeljito. Oni koji su odgovorni, oni će odgovarati. Mi ćemo, ako bude potrebno, povlačiti političke poteze”, kazao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj. “U proteklih tjedan dana zabilježili smo najveći broj novih slučajeva. Stanje nije dobro, ali dobra je vijest da je klinička slika blaža. Na respiratoru je deset ljudi”, kazao je Beroš.

Dodao je i da su bolnicama poslali novu uputu da se bolnička povjerenstva uključe u što većoj mjeri i omoguće roditeljima što duži posjeti oboljeloj djeci na bolničkom liječenju.

Ministar Božinović izvijestio je kako su u zadnjih tjedan dana donesene četiri odluke.

Komentiraj