PLENKOVIĆ ‘Koji je to točno iznos kuna koji zaslužuje cirkularni štrajk’

Premijer Andrej Plenković komentirao je štrajk u školama, ali i stanje u koaliciji i HDZ te obustavu potrage za brodolomcima Bourbon Rhodea.

Premijer je naglasio kako Vlada razgovara sa sindikatima i koalicijskim partnerima te kako su u njegovom mandatu plaće u državnom i javnom sektoru porasle za 11,5 posto, a prosječna plaća za 840 kuna, javlja N1.

Plenković je istaknuo i kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 2016. do 2019. godine dobilo tri milijarde kuna.

“Ako nekome u tri godine date tri milijarde, onda je to bitan resor”, smatra Premijer, dodavši kako je politika Vlade bila cjelovita.

Premijer Plenković ne misli da je njegova izjava kako bi najbolje bilo svima 100 posto podići plaće.

“Što je poanta? Ne radi se o sarkastičnosti. Svi bi mi povećali plaće, ali ako se daje kontinuirano, treba i to sagledati i uvažiti. Koji je to točno iznos kuna koji zaslužuje cirkularni štrajk? Malo mi to djeluje kapriciozno”, odrješit je premijer.

Naglasio je i kako s HNS-om razgovara non stop.

Komentirao je i potragu za brodolomcima broda Bourbon Rhode, kazavši da je poduzeto sve što je bilo moguće.

“Moj predstojnik ureda, koji je rođen i živio u Francuskoj, po nekoliko sati svaki dan provodi na telefonima što s našim veleposlanstvom što s Francuskom. Kompanija se angažirala, francuska se vojska bila angažirala, letjeli su zrakoplovi, trgovački brodovi su imali obvezu motrenja… Prema sinoćnjim informacijama, područje koje su pretražili je veće od 200 tisuća kvadratnih kilometara, znači veće od četiri Hrvatske. Mi ćemo angažmanom i razgovorima napraviti sve, ali treba uzeti u obzir da se nesreća dogodila na sredini Atlantika”, poručio je premijer.

Osvrnuo se i na izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji je poručio u petak da želi biti predsjednik HDZ-a.

“Dobro je imati ambicija”, zaključio je premijer.

Komentiraj