PLENKOVIĆ: “Koalicija je stabilna, ne znam što će Pupovac danas reći”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u emisiji ‘A sada Vlada’ poručiko kako je koalicija stabilna i dodao da ne zna što će predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac reći u današnjem obraćanju javnosti.

“Gospodin Pupovac i ja smo u komunikaciji. Ne mogu tvrditi što će on točno kazati danas kada medijski postupi. Ponavljam da je netočna teza da je suvremena Hrvatska usporediva s NDH, da smo faktor nestabilnosti u regiji te teza da Vlada potiče klimu nesnošljivosti”, rekao je Plenković.

Dodao je kako većina u parlamentu nije upitna te istaknuo kako će mandat odraditi do kraja. “Unatoč svima koji su nas pokušali destabilizirati. Sve te priče da sam ja “briselac” ili “europejac”, to su sve laži. Jako sam sretan što počinje vruća politička jesen, jedva čekam idući tjedan Sabor da neke stvari kažemo”, rekao je premijer.

Komentirao je i izbor Dubravke Šuice za potpredsjednicu Europske komisije. “To je prije svega uspjeh cijele Hrvatske. Jedan od dva velika uspjeha unazad 2 mjeseca. Dubravka Šuica je dobila tu čast da u ime Hrvatske bude među nekoliko potpredsjednika, to je priznanje vanjskopolitičkoj snazi i položaju RH u Europskoj Uniji nakon samo šest godina članstva”, poručio je.

Komentiraj