Plenković: Kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a

FaH

HDZ-ov europarlamentarac, jedan od onih koji su prvi kritizirali Tomislava Karamarka zbog Afere Konzultantica i zatražili njegovu ostavku, objavio je da će se kandidirati za šefa HDZ-a na unutarstranačkim izborima.

“U novim okolnostima, kada je raspušten Sabor i nije uspjelo preslagivanje, smatram da trebamo ići u nove izbore i ja sam spreman preuzeti odgovornost. Spreman sam kandidirati se za predsjednika stranke”, kazao je Plenković.

Objasnio je da se na prethodnim izborima nije kandidirao jer je smatrao da je stranci potrebna stabilnost. “Mislim da je ta moja odluka bila argumentirana i ispravna”, kazao je Plenković.

“Stranka je danas u 2016. godini, zrelo komuniciramo. Moja poruka je jasna – interes pojedinca ne smije biti ispred interesa stranke, niti Vlade. HDZ mora biti dio političkog mainstreama.

Kazao je da stranka mora brzo donijeti odluke, a Karamarka pozvao da bude na razini političke odgovornosti. “Moramo djelovati brzo, organizirati izbore po načelu jedan čovjek – jedan glas, ustavni rokovi su jasni”, kazao je.

Plenković kaže i da mu je žao što nije uspio pokušaj preslagivanja Vlade, ali da su očito donesene neke pogrešne odluke. “Mi smo stranka desnog centra i u tom smjeru želim da nastavimo”, objašnjava Plenković.

Komentiraj