PLENKOVIĆ ‘Kandidirat ću se u prvoj izbornoj jedinici, očekujem da će HDZ ponoviti uspjeh s prošlih izbora’

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković za HRT je otkrio da će se kanidirati u prvoj izbornoj jedinici. poručivši kako očekuje da će ponoviti rezultat s prošlih izbora, odnosno 61 saborski mandat.

“U procesu smo konzultacija, puno je više kandidata i kandidatkinja nego što na listama ima mjesta. Vodimo razgovore sa županijskim čelnicima i našim partnerima, od kojih će neki od njih biti s nama na listama”, kazao je Plenković, dodavši da će, po završetku tih dogovora, u propisanom roku, sredinom lipnja, predstaviti liste i dovršiti program, a javnost će biti upoznata s kandidatima, “s ciljem da obnove povjerenje hrvatskih građana nakon zahtjevnog mandata  u kojem smo se trudili maksimalno ispuniti ono što smo obećali 2016. i nakon upravljanja s nizom kriza, za koje ova vlada nije bila odgovorna, ali ih je čvrsto uzela u ruke i rješavala, poput zdravstvene  i ekonomsko-socijalne koje smo riješili na najbolji mogući način.”.

Plenković je opovrgnuo medijska nagađanja da će se kandidirati u desetoj izbornoj jedinici.

“Pročitao sam to u novinama, vidim da se Bauk prepao da mu ne dođem u 10.  izbornu jedinicu budući da mi je otac s Hvara, a majka iz Makarske, pa imam dosta dobar standing u toj jedinici”, izjavio je premijer, poručivši Bauku “neka se ne boji”.

“Ja ću biti u 1. izbornoj jedinici, rođen sam u Zagrebu, živim ovdje, ovo je moj grad i želim nositi listu koja je 2016. kada sam je nosio ostvarila najbolji rezultat od kad postoji ovakav sustav, tako će biti i ove godine”, izjavio je, dodavši kako očekuje da će HDZ ponoviti uspjeh s prošlih izbora kada je osvojio 61 mandat, i to “ovaj put s postignućima iza nas i jasnim riješnjima za budućnost Hrvatske”.

“Poluga koju smo dobili kao podršku Europske komisije je dio onoga što stalno govorim, Hrvatska je osnažila svoj suverenitet, svojim snažnim pozicioniranjem na razini Europske unije, na taj način smo zaokružili sve ono je bitno na nacionalnoj razini i oplemenili našu snagu na europskoj”, naglasio je.

Plenković je izrazio zadovoljstvo promjenom datuma Dana državnosti te komentirao kako se ne slaže s načinom na koji predsjednik RH Zoran Milanović doživljava taj datum.

“Ova poruka je pogrešna, treba se identificirati s onim što hrvatskom narodu znači, a 30. svibnja znači, nije to samo blagdan jedne stranke, nego cijelog hrvatskog naroda”, zaključio je Plenković.

Komentiraj