HINA/ Miljenko KLEPAC

PLENKOVIĆ “Kako je Petrov komunicirao s Todorićem? Ja to ne znam”

Premijer Andrej Plenković u utorak je komentirao intervju s Ivicom Todorićem u novom broju Nacionala.

EKSKLUZIVNO Ivica Todorić: ‘TREBA SPASITI AGROKOR I SVA RADNA MJESTA TE RIJEŠITI PROBLEM S DOBAVLJAČIMA’

“Pročitao sam članak, kakvo je stanje u kompaniji pokazat će revizija, jedna od četiri svjetske top kompanije, pregledat će knjige pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove. Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno, nova likvidnost je došla, dostavljači dostavljaju robu, OPG-ovi su zadovoljni… dajmo izvanrednoj upravi vremena za ozbiljno financijsko restrukturiranje”, izjavio je Plenković.

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić danas je u studiju N1 televizije istaknuo kako se Ivica Todorić našao u Vladi. Prepričao je kako je nekoliko dana prije Todorić dobio poziv predstavnika ruske Sberbanke, koji mu je prenio pozdrave Bože Petrova koji jako lijepo govori o Agrokoru i Todoriću. “Nakon još jednog dana ponovno su ga nazvali i rekli da je Božo Petrov tu i da su oni tu ako treba na bilo kakav način dodatno pomoći. U tom trenu Todorić je uzeo telefon i nazvao Davora Božinovića i rekao da se događa nešto čudno i ne vidi zašto bi mu ruske banke slale poruke i pozivale se na kontakte. Tako je došlo do kontakta i sastanka Todorića i Plenkovića”, objašnjava.

Plenković je rekao kako ne zna kako je Petrov komunicirao s Todorićem. “U procesu razgovora, kad smo vidjeli da je Agrokoru potrebna financijska injekcija, razgovarali smo, procijenili situaciju i krenuli jedinim ispravnim putem – na ustavan način, zakonit način”, rekao je Plenković.

Naglasio je i kako ne vidi razlog za pobunu radnika, jer primaju plaću i proces restrukturiranja je započeo. “Nama je bitno zadržati radna mjesta. Naš je prioritet hrvatska ekonomija”, rekao je Plenković.

Komentiraj