PLENKOVIĆ “Kad pogledate klupe lijevo, to izgleda desetkovano i kilavo”

Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu u Saboru Aktualno prijepodne i kritike koje je čuo na svoj račun. Za Plenkovića je ovo bilo uobičajeno Aktualno prijepodne.

Jedno od žešćih izlaganja imala je Bruna Esih o Globalnom kompaktu iz Marakeša. “Nije me iznenadila. To je stil te male strančice u kojima bi se u drugim vremenima i drugim zemljama mogla kandidirati za ministricu za prosvjetiteljstvo i propagandu. Čita pitanje, reakciju na pitanje. Djeluje patetično… Bez argumenata”, rekao je Plenković dodajući kako je riječ o tipičnom primjeru najnižeg populizma i stvaranja lošeg raspoloženja kod jednog dijela birača, a pritom se pozivajući na cijeli narod.

“Hrvatski narod je pametan, ima filtere i ne podliježe onima koji stvaraju paniku. U političkom smislu jadno i jako loše”, poručio je Plenković, koji je komentirao i ‘nastup’ predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

“Gospodin Beljak je nominalno čelnik HSS-a, većina drugih aktera je napustila HSS. Odnio je tu stranku na drugi dio političkog spektra. Ne znam kako bi definirao kojoj grupaciji spada…To je šteta, HSS je kao povijesna stranka zaslužio imati jako vodstvo, graditi suradnju s HDZ-om kao prirodnim partnerom”, naveo je Plenković.

Premijer kaže kako je danas mogao čuti puno klevetničkih izjava, među kojima, kaže, prednjače Davor Bernardić i Gordan Maras. “Ne mora se ta ekipa čuditi kad im rejting ide dolje, ići će i dalje. Kad pogledate klupe lijevo, to izgleda desetkovano, pusto, slabo i kilavo”, istaknuo je, kako prenosi N1.

Komentiraj