HINA/ Damir SENČAR

“Plenković je uspio nadmašiti i Sanadera i Karamarka”

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak komentirao je za N1 najnovije mailove koje je jutros objavio Index. U njima je, podsjetimo, vidljivo kako su mailovi poslani i na službenu adresu Dubravke Vlašić Pleše, savjetnice predsjednika vlade Andreja Plenkovića, te Sanje Mišević, državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa.

“Sada je bjelodano jasno cijeloj javnosti – vrijeme je da Andrej Plenković da ostavku i da se DORH pozabavi s cijelom situacijom. Ovo što se dogodilo, što se događa je neviđena pljačka pod krinkom zakona koji su doneseni u Saboru”, rekao je Beljak te dodao da je situacija neobranjiva.

Beljak poruluje da ne na koji bi PR ovu situaciju mogao ‘ispeglati i obraniti’. “Ovo je sto puta veća afera od Sanaderovih, Karamarkovih afera. Andrej Plenković uspio je nadmašiti i Sanadera i Karamarka. Ja mu čestitam na tome, ali vrijeme je da prestane pljačkati narod”, rekao je Beljak i dotakao se ministrice gospodarstva Martine Dalić.

“Ona je politički mrtvac. Može pripremati odvjetničke timove i dugogodišnje sudske procese. Ja je više ne smatram ministricom, odnosno potpredsjednicom Vlade. Ovo je prije svega politička odgovornost. Vrijeme je za ostavke i nove izbore. Hrvatska je umorna od izbora, ali druge nema. Svi koji smo mislili, uključujući i mene, da je Andrej Plenković novo lice čistih ruku smo se prevarili. On nije nikakvo novo lice, to je isti stari, lopovski HDZ”, istaknuo je.

 

Komentiraj