Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović u ponedjeljak je u intervjuu za Novi list komentirao aktualnu političku situaciju i stanje u HDZ-u, kao i u vladajućoj koaliciji.

“Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne. U HDZ-u se mijenjaju predsjednici, nema više ni Tuđmana, ni Sanadera, ni Jadranke Kosor ni Karamarka, ali i s Plenkovićem to je uvijek onaj isti HDZ – pokret za Hrvatsku okovanu korupcijom i sukobom interesa”, rekao je Jovanović dodajušći da je s najnovijim HDZ-ovim partnerom, HNS-om, Hrvatska dobila ‘sramotnu, neprirodnu, trgovačko-ortačku koaliciju sklepanu na laži i političkoj korupciji zbog vlasti pod svaku cijenu’.

Spomenuta je koalicija, smatra Jovanović, koalicija bez reformi, ideja i političke hrabrosti da provede romjene koje su nužne u Hrvatskoj. “Prošlu je godinu uz političku korupciju i ortački model kapitalizma obilježila ofenziva konzervativne revolucije kojom se atakiralo na osobne slobode, slobodu medija i novinara. U jednoj riječi, Plenković i njegova Vlada prema tim filofašističkim i sličnim nazadnjačkim pojavama odnose se – anemično”, kaže Jovanović.

Bivši ministar znanosti i obrazovanja komentirao je i sukob između Andreja Plenkovića i Darka Milinovića. “To je najbolja slika današnjeg HDZ-a, koji se nikad ne mijenja. Svaki mladi i obrazovani čovjek koji želi sebi i svojoj djeci osigurati bolju budućnost, nakon ove nove sumrak HDZ sage u režiji notornog Dade Milinovića razmišlja o odlasku iz Hrvatske. Znate koja bi bila najbolja demografska mjera u Hrvatskoj – odlazak HDZ-a s vlasti”, poručuje Jovanović.

Dodaje da se slabost Plenkovića vidi u tome što ne može stati na kraj ‘nesposobnim i bahatim županima koji bez sankcije mlate supruge, kojem se trećerazredni HDZ-ovi političari inate kod novog-starog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza’.

Kaže kako je Plenković na posljednjim izborima bio ‘HDZ-ov jocker zovi ili kvisko’. “O njegovoj stvarnoj moći u HDZ-u danas govori i ovo brundanje barakaša i Milinoviću sličnih HDZ-ovaca koji Plenkovića vide očito kao nužno zlo i sredstvo da sad oni ostvare svoj dio političkog plijena nakon preuzimanja vlasti. Dok god im Plenković ne stoji na putu uzimanja tog političkog plijena oni će ga šutke trpjeti. Njegova većina je čvrsta koliko izdrže pravosudni kamen temeljci koje mu je Šeks ostavio, a Vrdoljak donio u nasljeđe”, zaključio je Jovanović.

Komentiraj