NACIONAL DONOSI DRAMATIČNE DETALJE koji su prethodili ostavci Martine Dalić i zašto je premijer Andrej Plenković puna tri mjeseca odgađao njenu smjenu, zbog čega se doveo u situaciju da ga i oporba i unutarstranački oponenti počinju optuživati da je sudjelovao u zataškavanju kriminala klike ministrice gospodarstva

Izvor blizak premijeru Andreju Plenkoviću za Nacional je u ponedjeljak poslijepodne ispričao što je presudilo političkoj karijeri Martine Dalić u aktualnoj vladi i otkrio jedan nepoznati detalj: Plenković bi se njoj zahvalio na suradnji još prije tri mjeseca, da je bio siguran da to neće imati negativne posljedice po sklapanje nagodbe u Agrokoru. Taj izvor za Nacional je izjavio: “Premijer je već u trenutku kada su otkriveni lukrativni i neprimjereno visoki honorari prijatelja Martine Dalić iz Škegrina inkubatora razmišljao o tomu da joj se zahvali na suradnji.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPLENKOVIĆ “Ne osjećam se odgovornim u aferi Hotmail”
Sljedeći članakIran i Europa pokušavaju spasiti nuklearni sporazum iako nemaju mnogo opcija
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.