Premijer Andrej Plenković izjavio je kako bi ekonomska i politička javnost trebala biti zahvalna Vladi, pa i bivšoj potpredsjednici Martini Dalić, jer su izbjegli slom hrvatskog gospodarstva, javlja N1.

“Sve što smo radili – radili smo u interesu kompanije i to sve bez agnažmana novca iz državnog proračuna”, izjavio je premijer.

Na pitanje o transparentnosti, premijer je odgovorio da je to već više puta raspravio.

“Ako hoćete igrati igru nekih strančica koje više sliče na klaune nego stranke, vi se igrajte, ja za to nema vremena”, kazao je Plenković.

O činjenicu da su protiv njega na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa otvorena četiri predmeta, premijer tvrdi da ništa nije sporno te da te prijave rade političke stranke.

“Na prvi radni dan Vlade politički je orkestrirano i oko ministra Kujundžića, Uljanika i ovo recikliranje tema. Ja se tome suprotstavljam. Sve su to passe teme, to je dio političke borbe, znamo što radimo”, tvrdi premijer, dodajući da će održati sastanak s Upravom Uljanika te s strateški odabranim partnerom, a podsjetio je i da je siječnju brodogradilištu odobren iznos veći do 700 milijuna kuna te da se iz Bruxellesa čeka odgovor o prijedlogu programa restrukturiranja.

“Postupat ćemo u okviru zakonska i voditi računa o novcu poreznih obveznika”, zaključio je premijer.

Komentiraj