Plenković jako šturo o Milijanu Brkiću i Gabrijeli Žalac

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je vrlo šturo odgovorio na pitanja novinara oko Milijana Brkića i Gabrijele Žalac.
Nakon predstavljanja projekta Sveučilišne bolnice u Blatu okupljene novinare zanimalo je kako premijer Andrej Plenković vidi posljednji razvoj situacije oko istraga u slučajevima potpredsjednika HDZ-a i Sabora Milijana Brkića i ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac, piše N1.
Na pitanje je li se čuo s Brkićem, Plenković kaže kako ‘nema nikakvih dodatnih informacija’. Dodao je da se nisu čuli. “Nismo imali vremena, vidjeli ste moj tempo jutros”, rekao je i poručio kako je na sva pitanja odgovorio jučer.
Novih informacija nije imao ni o ministrici Gabrijeli Žalac. “Ni tu nema ništa u odnosu na ono što sam znao prije”, rekao je, a na piztanje kakav je njen položaj u Vladi ako se podigne optužnica, kaže: “Strašno puno hipotetike. Ministrica radi svoj posao i vidite novce koje je osigurala za projekt”.
Upitan je li se prepoznao u SMS-u Milijana Brkića gdje je rekao ‘pojedinici opstruiraju i koriste institucije naše’, Plenković je kratko odgovorio: “Ne”. Za objašnjenje SMS-a, kaže, treba pitati Brkića.
Na novinarsko pitanje je li Brkić za njega politički mrtav, kaže: “Ne vidim zašto bi na taj način trebao o njemu govoriti u ovoj fazi u kojoj ja, a kao ni vi, nemate pojma što se zbiva s istraživanjem”.
Na kraju, novinari su ga pitali hoće li odgovorii na bilo koje pitanje, a predsjednik Vlade je odgovorio: “Već sam vam odgovorio. Vidimo se u Kostajnici.”

Komentiraj