PLENKOVIĆ “Izražavam empatiju i razumijevanje članovima obitelji nestaloga pomorca”

Premijer Andrej Plenković u subotu je izrazio je empatiju i razumijevanje prema članovima obitelji nestalog pomorca, kapetana Dine Miškića.

Nakon službene objave o prestanku potrage za sedam članova posade broda “Bourbon Rhode”, među kojima i je kapetan Dino Miškić, obitelj Miškić u subotu je uputila apel premijeru, predsjednici i cijeloj hrvatskoj Vladi da im pomognu da se potraga za nestalima nastavi.

“Izražavam prije svega empatiju i razumijevanje članovima obitelji nestaloga pomorca. U stalnom smo kontaktu s francuskim vlastima. Naše veleposlanstvo u Parizu je na dnevnoj bazi više puta tražilo i dobivalo informacije o svim elementima koji su se dogodili nakon potonuća broda. Područje koje je pretraživano i pomorskim snagama francuske vojske i zračnim snagama američkog zrakoplovstva koje je u površini veliko kao dvije Hrvatske”, rekao je premijer.

Nažalost, dodao je, ta se nesreća dogodila praktički u sredini Atlantskog oceana, između Kanara i Gvajane i napori su trajali jako dugo.

“Danas imamo informaciju da je potraga stala”, rekao je, ali i istaknuo da to “ne znači da bilo koji komercijalni brod koji će proći tim područjem nema obvezu motriti i pratiti ima li bilo kakvih novih informacija i je li slučajno netko pronađen”.

Istaknuo je kako je intenzivna komunikacija i s obitelji i francuskim vlastima, a tako će se i nastaviti.

Komentiraj