Hrvatska i Poljska imaju potencijala za snažnije razvijanje gospodarske suradnje, posebno u sektorima energetike i transporta, zaključili su u subotu na sastanku u Rigi hrvatski premijer Andrej Plenković i njegova poljska kolegice Beata Szydlo, priopćeno je iz Banskih dvora.

Hrvatski premijer i poljska premijerka sastali su se na marginama 5. sastanka šefova vlada zemalja središnje i istočne Europe i Kine i izrazili zadovoljstvo dobrim odnosima dviju zemalja između kojih ne postoje otvorena pitanja, a istaknuto je da postoji potencijal za snažnije razvijanje gospodarske suradnje, posebno u sektorima energetike i transporta.

Poljska premijerka Szydło izrazila je veliko zanimanje njezine zemlje za hrvatsko gospodarstvo i turizam jer su upravo Poljaci jedni od najčešćih gostiju na Jadranu. U razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine Hrvatsku je posjetilo 649.877 poljskih turista, stoji u priopćenju.

Premijerka Szydło pozvala je hrvatskog premijera Plenkovića da posjeti Poljsku, a jedna od tema bilateralnog susreta bila je i migrantska kriza, navode Banski dvori.

 

Komentiraj