Plenković i Jandroković izrazili sućut povodom smrti Pavla Miljavca

Umirovljeni general Pavao Miljavac, počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, preminuo je danas u bolnici u Zagrebu. Izraze sućuti uputili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Pavla Miljavca.

“S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti i preranom odlasku generala Pavla Miljavca.

Ime generala Miljavca zabilježeno je u temeljima hrvatske države. Njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu te doprinos ustroju i razvoju hrvatskih Oružanih snaga ostat će trajno u sjećanju hrvatskih građana.

Kao načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga profesionalno je i pouzdano radio na jačanju i poboljšanju sposobnosti Hrvatske vojske te razvoju obrambenog sustava.

Djelujući kao predsjednik, a potom počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, promicao je zajedništvo, vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja kao temelja hrvatske države.

Svoj je obol dao i hrvatskom političkom životu. Bio je ministar obrane te zastupnik u Hrvatskom saboru, angažirano radeći na zaštiti interesa hrvatskih branitelja i čuvanju stečevine Domovinskog rata.

Uime Vlade i osobno, obitelji i Hrvatskomu generalskom zboru upućujem izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja”, napisao je Plenković.

Jandroković je, u svoje osobno i u ime Hrvatskog sabora, uputio izraze duboke sućuti obitelji u povodu smrti generala Pavla Miljavca te naglasio da njemu i braniteljima svi duguju trajnu zahvalnost za teško izborenu slobodu.

Podsjetio je na dojmljiv popis dužnosti koje je general zbora Pavao Miljavac obnašao. “Nakon iznimno važne uloge u Domovinskom ratu, bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, ministar obrane te saborski zastupnik u četvrtom sazivu Hrvatskoga sabora.

Činjenica da je bio dugogodišnji predsjednik Hrvatskog generalskoga zbora te njegov počasni predsjednik svjedoči o dubokom uvažavanju koje je uživao kod kolega ratnih zapovjednika. Nastavljajući promicati dignitet i vrijednosti Domovinskog rata i u poraću, nije štedio napora na afirmaciji prava svih svojih suboraca”, istaknuo je. Jandroković.

“U vremenu kada je, kao rijetko kad u ovom stoljeću, razvidno da se teško izborenu slobodu ne smije uzimati zdravo za gotovo, odlazak generala Miljavca podsjeća nas i na trajnu zahvalnost koju dugujemo njemu i svim hrvatskim braniteljima”, napisao je Jandroković u sućuti obitelji te naglasio da im na ponos i čast može biti njegova uloga u stvaranju hrvatske države i hrvatskoj pobjedi u Domovinskom ratu.

Preminuo je umirovljeni general Pavao Miljavac

Komentiraj