Plenković i Jandrokoković uputili sućut obitelji poginulog vojnika

Sućut obitelji poginulog vojnika Josipa Briškog, koji je preminuo od posljedica napada bombaša samoubojice na vozilo s hrvatskim vojnicima u Kabulu, uputili su u srijedu, uz predsjednicu države Kolindu Grabar Kitarović, i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Poštovana obitelji Briški, s velikom sam tugom primio vijest o tragičnom stradanju Vašega Josipa, našeg hrabrog mladog vojnika u Afganistanu, nakon bezumnoga terorističkog napada na vozilo u kojem su bili pripadnici Hrvatske vojske.

Cijela Hrvatska u mislima je s vama nakon prvog napada ovakvih razmjera u proteklih 16 godina koliko su pripadnici Hrvatske vojske prisutni u Afganistanu u okviru operacija NATO-a.

Josipova žrtva podnesena je u časnoj i plemenitoj dužnosti, koju je on obavljao hrabro i požrtvovno, pod hrvatskom zastavom. To mu hrvatski narod i hrvatska Vlada nikada neće zaboraviti.

Molim vas da, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti”, napisao je Plenković.

Sućut je uputio i predsjednik Sabora.

“S velikom tugom primio sam vijest da je vaš sin, suprug i otac, gospodin Josip Briški, podlegao ozljedama u Afganistanu. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, upućujem vam u ime Hrvatskoga sabora i osobno izraze duboke i iskrene sućuti.

Sudjelovanjem u međunarodnoj misiji u Afganistanu i svjestan opasnosti koji taj zadatak nosi, Josip je pokazao veliki profesionalizam, hrabrost, odgovornost i žrtvu. Njegovo ime ostat će trajno zapisano u povijesti hrvatske vojske, na njegovu čast, čast vaše obitelji i svih pripadnika Hrvatske vojske.

Poštovana obitelji Briški, moje su misli i molitve s vama u ovom tužnom trenutku”, stoji u brzojavu sućuti predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Komentiraj