Plenković i Božinović tijekom posjeta graničnim policajcima promatrali 300 migranata blizu granice

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišli su u petak državnu granicu. Dok je ministar s vrha Plješevice gledao granicu, grupa od 300-tinjak migranata kroz šumu je ušla prema granici, piše Dnevnik.hr.

“Nema namještaljke kad je u pitanju migrantska kriza, ona je tu, ona je prisutna, ono što mogu reći i na što sam ponosan to je da Hrvatska i hrvatska sigurnost je u rukama ovih sjajnih ljudi”, rekao je Božinović.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina kazao je kako se uspješno nose s migracijskim prtiskom, ali razmišljaju i predviđaju situacije te razmjenjuju podatke na svakodnevnoj razini.

Samo ove godine zaposlilo se 800 novih policajaca, a jučer je Vlada donijela odluku da se može dignuti pričuvna policija, oko 1200 službenika, koji će popuniti mjesta kada kolege iz granične ili interventne policije ne mogu raditi.

Mladen Matovinović, voditelj službe za granicu PU ličko senjske kaže da je pritisak migranata jak na potezu od Bihaća do Korenice zbog kampa Vučjak te blizine grada Bihaća koji je pun migranata. Ističe kako imaju dobru suradnju s policijom BiH.

Komentiraj