Plenković i Božinović: Pooštravamo mjere, ali lockdown nije opcija

Stožer civilne zaštite pooštrit će mjere protiv koronavirusa, ali lockdown nije opcija, kazali su na izvanrednoj konferenciji za novinare premijer i potpredsjednik Vlade Andrej Plenković i Davor Božinović.

“Sutra će stožer najaviti nove mjere. Građane još jednom pozivam na maksimalnu odgovornost, jer ako želimo plaće, gospodarstvo i društveni život, moramo pokazati visok stupanj discipline premaa sebi i drugima”, izjavio je premijer Plenković na izvanrednoj konferenciji za novinare u Vladi.

Najavio je da će mjere stupiti na snagu od ponedjeljka, te da će ih Stožer sutra precizirati. Spomenuo je mogućnost novih mjera “u kontekstu radnog mjesta”.

Što se bolnica tiče, Plenković je kazao kako je “sustav zasad održiv, ali moramo napraviti sve da zaraza ne eskalira i ne ugrozi održivost bolnica, naročito intenzivne skrbi”.

Potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera Davor Božinović kazao je kako “lockdown nije opcija. “Postrožujemo mjere, ali sve s ciljem da se zadrže gospodarske aktivnosti i kakav-takav društveni život. To je ideja Stožera od početka: gospodarstvo ne smije stati, ali i bolnice moraju funkcionirati”, kazao je Božinović.

 

Komentiraj