PLENKOVIĆ: “Hrvatska Vlada reagira racionalno, mi poštujemo naše nacionalne manjine”

Premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu tijekom posjeta Brijestu aktualne političke događaje događaje.

Državni zavoid za statistiku danas je objavio kako je usporen rast gospodarstva. “Dobio sam obavijest da je DZS izašao s podatcima o rastu od 2,4 posto, to je u potpunosti s ljetnim projekcijama rasta koje je objavila Europska komisija. Ono što je dobro, vidi se veliki rast ulaganja u fiksni kapital. Ono na čemu treba poraditi je industrijska proizvodnja”, rekao je Plenković i dodao da raste otpornost hrvatskog gospodarstva.

Osvrnuo i na napade kod Knina. “Kao što sam i kazao i to još jednom ponavljam, nema generaliziranja. Vidjeli ste da je policija reagirala brzo i učinkovito. Mislim da se nitko u hrvatskom društvu ne može indentificirati s nekim tko se upušta u ovakva kaznena djela”, rekao je premijer.

Izjave koje dolaze iz susjedne Srbije komentiro je riječima: “Hrvatska Vlada reagira racionalno, reagira trevezno, reagira smireno i ne ulazi u spiralu mržnje. To nećemo dopustiti i nećemo se uvući u vrstu utakmice od koje nitko neće imati koristi. Mi znamo što je istina, što je Domovinski rat i što je temelj Hrvatske. Mi poštujemo naše nacionalne manjine”.

Najavio je kako će se sastati s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem. Premijer je upitan i očekuje li od Pupovca da povuče svoju izjavu. Odgovorio je tek kratko: Razgovarat ćemo”.

Zbog izjava čelnika SDSS-a, kaže Plenković, nema pritiska koalicijskih partnera. “Stav je vrlo jasan, današnju Hrvatsku ne možemo uspoređivati s NDH, ne možemo reći da je faktor nestabilnosti i nema takve klime u društvu uz koju bi se mogla povezivati Vlada i HDZ”, kazao je Plenković zaključno.

Komentiraj