Plenković: “Hrvatska nije u izvanrednom stanju, a o policijskom satu se nikada nije raspravljalo”

Uoči sutrašnje sjednice sabora večeras se održava Klub zastupnika HDZ-a na kojem će biti riječi o aktualnom prijepodnevu, izvješću o radu vlade i ostalim temama koje će biti u saboru.

Premijer Andrej Plenković je prije početka sjednice dao izjavu za medije. Između ostalog je komentirao stanje s koronavirusom i mjere koje su uvedene.

“Vjerujem da smo uspjeli smanjiti okolnosti koje su izvor zaraze. Najvažnija je odgovornost građana. Efekt rasta prijašnjih tjedana novozaraženih, sada se nažalost vidi na broju preminulih. Mi smo mjere uveli prošlog ponedjeljka i sada gledamo kakvog one imaju učinka”, rekao je premijer.

O policijskom satu se nikad nije raspravljalo

Upitan o eventualnim novim i strožim mjerama Plenković je rekao:

“Da odmah otklonimo dvije stvari – dakle o policijskom satu se nikad nije raspravljalo i potpuni lockdown nije opcija. Imamo dvije teme koje pune medije, a o kojima ne raspravljamo. Niti su i druge zemlje išli u mjere kakve su bile u proljeće. Drugi je element ograničavanja načina života. Naša strategija je proporcionalna prijetnji kojoj smo suočeni”, rekao je Plenković.

Rekao je i da bi lockdown bio jako negativan za gospodarstvo.

Hrvatska nije u izvanrednom stanju

Upitan je i o izjavama Zorana Milanovića.

“Nisam pratio jutrošnje izjave, nemam vremena”, rekao je Andrej Plenković i dodao:

“Ministar i vlada rade svoj posao, bave se proračunom, rebalansom, očuvanjem radnih mjesta, zdravstvenim sustavom, nacionalnom razvojnom strategijom, važnim temama…”

“Hrvatska nije u izvanrednom stanju, i druge zemlje su suočene s covidom. Imali smo promjene zakona, odluke, stvari su jasne. Onaj tko stalno hoće minirati borbu protiv korone, vraća se na temu dekredibiliziranja cijelog procesa. Odlučuju oni koji sukladno zakonu imaju to pravo, tj. vlada i stožer.”

 

Komentiraj