Premijer Andrej Plenković imena potencijalnih kandidata za izbor novog izvanrednog povjerenika nije otkrio ni stranačkim kolegama na sjednici Predsjedništva HDZ-a, povjerivši im se samo kako je riječ o kompetentnim ljudima, te kako će u upravi biti više članova.

Plenković je potvrdio i kako su dio kruga koji odlučuje o sudbini Agrokora i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, kao i šef Sabora Gordan Jandroković.

Sjednica Predsjedništva trajala je oko sat i pol, a nakon Plekovićeva izvješća u Agrokoru nije bilo pitanja. Članovi predsjedništva najavili su izvještajni Sabor u sljedeća tri mjeseca, na kojem planiraju usvojiti novi Statut stranke, za koji je nacrt završem te će uskoro biti na raspravi.

Plenković je na sjednici također komentirao i ostavku bivšeg državnog tajnika Marina Strmote, karakterizirajući Strmotin potez kao nepristojan i iznenađujuć. Šef HDZ-a potvrdio je kako je financijsko izvješće stranke usvojeno, te da je stranka više od tri milijuna kuna u plusu.

Ministar Obrane Damir Krstičević obavijestio je Predsjedništvo o kupovini borbenih aviona, najavljujući skoru odluku uz tvrdnju kako je izraelska ponuda najjeftinija.

 

Komentiraj