FaH

PLENKOVIĆ: HDZ-ove izborne liste još nisu definirane

Vodstvo HDZ-a još nije odlučilo kako će izgledati stranačke liste za rujanske parlamentarne izbore, rekao je u srijedu predsjednik stranke Andrej Plenković koji nije htio odgovoriti hoće li na njima biti Zlatko Hasanbegović i Božidar Kalmeta.

Vodstvo stranke tek će razmotriti prijedloge za liste koje su dostavili stranački županijski i gradski odbori. Konačne odluke bit će donesene u okviru zakonskog roka, do 13. kolovoza, odgovorio je Plenković novinarima upitan za komentar novinskih napisa o dugačkim popisima prijedloga imena za liste u četiri izborne jedinice, među kojima su i neke poznate osobe, koje nisu članovi stranke.

To su samo prijedlozi, a konačne odluke donijet će se kolektivno, rekao je Plenković. Vodstvo stranke, kaže, pozvalo je stranačke organizacije da predlože i neke nestranačke osobe.

Upitan za Zlatka Hasanbegovića, rekao je da će o svima predloženima za izborne liste odlučiti Nacionalno vijeće stranke, no nije odgovorio ni na pitanje hoće li se na HDZ-ovim izbornim listama naći i ime Božidara Kalmete.

Na Milanovićev poziv da HDZ “počisti u svom dvorištu”, nakon što se SDP-ov bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) povukao s izborne liste, pozvao je šefa SDP-a da najprije “počisti svoju odgovornost i svoje dvorište”.

Mislim da nam duguju čitav niz odgovora i objašnjenja za afere poput Madisona, Costabelle i Hrvatskih šuma. HDZ-ovo vodstvo, kojemu sam na čelu, odgovarat će na temelju naših kriterija i vrijednosti, poručio je Plenković.

Komentiraj