PLENKOVIĆ: ‘HDZ je dao unisonu potporu politici vlade, ne osjećam se odgovornim za poraz predsjednice”

Završila je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj se analiziralo i raspravljalo o porazu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Sastanak je trajao četiri sata, a završio je, iako je tri sata nakon početka sastanka iz središnjice izašao ministar prometa Oleg Butković, koji je okupljenim novinarima kratko poručio: “Načekat ćete se još.”, javlja N1.

Prvi sa sastanka je izašao Milijan Brkić, koji nije davao nikakve izjave.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je kako je HDZ tek počeo s analizama te kako ih planiraju nastaviti. Naglasio je da je rasprava bila otvorena i sadržajna te kako su se dogovorili da će sve županijske organizacije napraviti svoju političku analizu, javlja N1.

“Isto tako smo vodili raspravu o kapitalnom pitanju, a to je politički smjer HDZ-a gdje smo nakon rasprave dobili unisonu potporu da je smjer stranke i politike koju vodi vlada i svi odabiri koje smo napravili u skladu s našim vrijednostima”, izjavio je premijer, dodavši da će na daljnim sastancima vidjeti koje poteze napraviti kako bi se kvalitetno pripremili za buduće izborne izazove.

Plenković je kazao da je ovo bila prva interna politička analiza i proces koja zamišlja još promišljanja.

“Očito se neki fenomeni u hrvatskom društvu događaju i mi kao stranka najodgovornija i najsznažnija moramo pronaći odgovore”, smatra Plenković koji je istaknuo da se ne osjeća odgovornim za predsjedničin poraz jer je od prvog trenutka dao potporu predsjednici.

Komentiraj