PLENKOVIĆ “HDZ ima kandidata barem za dvije, tri vlade”

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je predstavio kandidate HDZ-a za VI. izbornu jedinicu, čiju listu predvodi Goran Marić. Plenković je rekao da je ovo još jedan ‘izuzetno jaka lista HDZ-ovih kandidata’.

Za sisačko-moslavačku županiju, koja se nalazi u VI. izbornoj jedinici, rekao je da je posebno važna i da mora biti prioritet hrvatske Vlade. “Ja ću joj dati posebnu pozornost. Posebno je važno staviti akcent na reindustrijalizaciju i na poljoprivredu. Na hrvatsko selo, ne samo ovdje nego i cijelu Slavoniju”, rekao je Plenković.

Dodao je da je HDZ stranka koja potiče odgovornost pojedinca u društvu, ali je i socijalno osjetljiva. “Mi smo protiv socijalne isključivosti, i jedan od važnih aspekata našeg programa je briga o stanovnicima treće dobi, o našim umirovljenicima. Želimo da mirovina bude 60 posto prosječne plaće i da gospodarskim rastom dovedemo umirovljenike da imaju dostojanstven život”, rekao je predsjednik HDZ-a dodajuću da će to biti jedan od njihovih prioriteta.

“Ovo je lista koja će, siguran sam, odnijeti pobjedu. Ja to od njih i očekujem”, poručio je. Na pitanje o potencijalnim ministarskim imenima nije želio odgovoriti, već rekao da ima ‘slatke brige’, prenosi N1. “U ovom trenutku, na početku kampanje naš prioritet je pobjeda, a o imenima ministara govorit ćemo kasnije. Treba ići korak po korak. HDZ ima kandidata barem za dvije, tri vlade”, kaže Plenković.

Komentiraj