Plenković: “HDZ će sutra platiti iznos iz presude Vrhovnog suda”

Premijer andrej Plenković izjavio je kako će HDZ “vjerojatno sutra” uplatiti u državni proračun iznos određen presudom Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

Plenković: “HDZ poštuje i prihvaća presudu”

Plenković je to izjavio nakon redovite zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, koja je održana u Zagrebu.

Premijer je kazao da su na sjednici razmotrili sve aktualne teme te donijeli nekoliko odluka. “Zadovoljni smo načinom na koji je saborski Klub djelovao prošlog tjedna. Donijeli smo odluke koje su se odnosile na izbor glavnog ranvatelja HRT-a i očekujemo da aktivno preuzme svoje dužnosti te da javni servis radi u najboljem interesu građana sukladno svim načelima javnih televizija”, kazao je premijer te dodao da je izvijestio stranku o temama o kojima je razgovarao u Bruxellesu.

“Razgovarali smo o posljedicama presude Vrhovnog suda. Donijeli smo odluku o izmjeni financijskog plana HDZ-a za ovu godinu i stranka će vjerojatno sutra uplatiti u državni proračun iznos određen presudom”, kazao je premijer.

Premijer je komentirao u kojem smjeru će ići dalje borba protiv epidemije.

“Imali smo radni sastanak s ključnim ljudima Stožera gdje nam je ministar Beroš, doktor Capak i profesorica Markotić su predstavili situaciju i prognoze kako će se situacija razvijati u idućem tjednima. Očito smo u nekom novom valu širenja epidemije. Dogovorili smo da djelujemo na tri pravca. Prvi je da promoviramo administriranje treće doze cjepiva. Svi koji su se cijepili, a proteklo je određeno vrijeme, antitijela su se spustila, da iskoriste mogućnost da se cijepe. Drugi je način da se koriste što više maske u unutarnjim prostorima i da ministar Fuchs u koordinaciji sa županijskim stožerima vidi kakve su mogućnosti, obzirom na situaciju u pojedinim obrazovnim ustanovama da se eventualno, ako takva situacija bude jer smo uočili u broju novozaraženih po danu da je velik broj djece školske dobi, da se pređe na online nastavu s obzirom da idući tjedan nema škole u utorak i srijedu, pa se razmišlja da se cijeli tjedan ostane van klupa kako bi se umirilo kretanje virusa”, kazao je premijer.

Komentiraj