Plenković: “Hasanbegović je nebitan i nikada nije ni trebao biti član HDZ-a”

Povodom 31. obljetnice osnutka HDZ-a  održana je tradicionalna svečanost na zagrebačkom Jarunu, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je kako je ovo vrijeme sjećanja na osnutak najjače političke stranke u Hrvatskoj i prvog predsjednika Hrvatske i HDZ-a Franje Tuđmana.

Tijekom obilježavanja Plenković je žestoko kritizirao nekadašnjeg člana stranke, danas člana Domovinskog pokreta Zlatka Hasanbegovića za kojeg je rekao da nikada nije ni trebao biti član HDZ-a, i da je nebitan.

“Sa svojim svjetonazorima nema nikakve veze s HDZ-om. Nije rekao riječ o položaju Hrvata u BiH, rijetko ćete čuti nešto povezano s predsjednikom Tuđmanom, prema tome, on za nas nije bitan niti je predmet naših interesa. Gospodin Škoro se pokazao kao saveznik predsjednika Milanovića”, rekao je, dodavši kako je Hasanbegović odlučio izaći iz HDZ-a 2016.,a nije obavijestio vodstvo stranke. “Toliko o lojalnosti, korektnosti i habitusu takvog čovjeka.”

Ključni zadatak je pobjeda

“Iza nas su potignuća, za razliku od drugih koji ni nemaju ozbiljan program. Digli smo minimalnu plaću na 3.250 kuna, što je dva ili tri puta više nego prethodne dvije Vlade ranije… Imamo kontinuitet”, rekao je, dodavši kako se na njih može osloniti, a program im je utemeljen na činjenicama.

Podzastupljenost ženskih kvota na listama

“Žena ima na listama i osobno mi je žao da ih nema više. Odlučili smo sastaviti pobjedničke liste… Naše će članice biti zastupljene u izvršnoj vlasti”, rekao je Plenković.

“Bilo bi dobro da su se navodni šefovi opozicije okuražili i izašli na sučeljavanje…. Bizarno je da onaj tko se plaši sučeljavanje preuzme posao vođenja države. Onaj tko nema hrabrosti izaći na sučeljavanje, i to prije kampanje, mislim da se sam diskvalificirao”, rekao je Plenković.

 

Komentiraj