Plenković: “Građani znaju da smo se pokazali kada je najteže i očekujem njihovo povjerenje”

Premijer  i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je najnovije aktualnosti, afere, skorašnje parlamentarne izbore, gospodarske aktivnosti, a tijekom razgovora za Dnevnik komentirao je i najnoviju provokaciju mađarskoga kolege Viktora Orbana.

Tijekom razgovora Plenković je pokušao apostrofirati pozitivne stvari koje je napravio u mandatu Vlade i uvjeren je u pobjedu HDZ-a jer je smatra da su podigli životni standard građana, pokazali uspjeh u vrijeme koronavirusa, te pokrenuli borbu protiv korupcije.

Mađarska provokacija

“Razgovarao sam sa kolegom Orbanom i dao sam mu doznanja da nam takve provokacije stvaraju probleme i on mi je odgovorio da ni u kojem slučaju ne pretendira na hrvatski teritorij”, poručio je Plenković i dodao kako je grade dobri odnosi i da je riječ o nesporazumu.

Proces kupovine INA-e ide dalje

“Idemo dalje s procesom kupovine INA-e. Sutra ćemo znati je li isplativo, sutra je sastanak”, rekao je premijer. Posao evaluacije jedne takve kompanije je veoma kompleksan, dodaje

Slučaj Josipe Rimac: Očekujem da se unutar DORH-a, policije i suda nađe tko probija istrage”

“Razrješili smo nju i još nekoliko ljudi. Nama je cilj borba protiv korupcije”, rekao je Plenković te dodao kako mu je iz današnje perspektive žao što ju je imenovao državnom tajnicom

“To se dogodilo. Odgovornost je osobna. Oni koji trebaju odgovarati će odgovarati. Očekujem da se unutar DORH-a, policije i suda nađe tko probija istrage”, naglasio je Plenković.

Slučaj sporne snimke Rimac i Jakupčić

“U ovom trenutku nema razloga za njegovo razrješenje. On nije na snimci. Dobili smo njegovo očitovanje i istražili slučaj. Volim imati povjerljive informacije i isključivo s njima baratati”, kaže premijer.

“Milanoviću bi bilo bolje da poštuje hrvatske zakone i himnu”

“Sa predsjednikom Milanovićem surađujem u sklopu sa Ustavom, ali mu poručujem da bi mu bilo bolje za rejting da poštuje hrvatske zakone i himnu. Tada bi ga građani više cijenili”, rekao je Plenković o suradnji sa predsjednikom Milanovićem i dodao kako je sada pokazao više hrabrosti nego kada je bio premijer.

Slučaj potresa u Zagrebu

“Što se tiče Zagrepčana, ja sam Zagrepčanin, sutra ćemo podnijeti zahtjev EU za sufinanciranje obnove Zagreba”, kaže premijer koji se ne boji reakcije građana metropole zbog kaosa oko brige za ljude i materijalnu štetu nakon razornog potresa.

O eventualnoj koaliciji Plenković je bio samouvjeren i poručio kako je njegova najvažnija koalicija sa građanima i njihovo povjerenje. Također je napomenuo kako je uvjeren u pobjedu HDZ-a jer kako kaže građani znaju koje s njima kada je najteže. Koalicija nakon izbora kaže biti će se srodnim strankama koje prihvate njihov program, a za Miroslava Škoru kaže da se pokazao kao sjajni saveznik SDP-a.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]